shadow

Kotikoulun järjestäminen käy helposti – näin kokeilet Feeniks-nettikoulua

Kotikoulun järjestäminen on helpompaa Feeniks-nettikoulun avulla.

Kotikoulun järjestäminen voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Tietoa kotiopetuksesta ja etäopetuksesta on liian vähän tai sitten se on ristiriitaista. Mistä ihmeestä voi tietää edes, mitä kotikoulussa pitää opiskella? Feeniks-nettikoulu tukee kotiopetukseen siirtymisessä. Tarjoamme valmiit tehtävät, joiden myötä hahmotat selkeästi perusopetuksessa opiskeltavat asiat. Kerromme tässä artikkelissa, miten voit kokeilla opiskelua Feeniks-nettikoulussa.

Kotikoulun järjestäminen voi olla aluksi haastavaa

Kun olette harkitsemassa kotiopetusta, ei ole ihme, että prosessi näyttää monimutkaiselta. Tietoa voi olla niukasti saatavilla, eikä lähipiiristä välttämättä löydy ihmistä, joka osaisi neuvoa asiassa. Alussa voi olla hankala hahmottaa sitä, missä järjestyksessä kotiopetukseen liittyvät asiat kannattaa tehdä. Monet vanhemmat miettivät esimerkiksi tällaisia kysymyksiä:

  • Teenkö ensin ilmoituksen kotiopetukseen siirtämisestä…
  • …vai hankinko oppimateriaalit?
  • Entä jos kotiopetus ei onnistukaan?
  • Voiko kotiopetusta jotenkin testata ensin?

Kotiopetuksen järjestäminen on huoltajien vastuulla, joten ei ole ihme, että siihen siirtyminen saattaa herättää epävarmuutta. Perhearki tulee kotiopetukseen siirtymisen myötä todennäköisesti myös muuttumaan erinäköiseksi.

Tästä syystä Feeniks-nettikoulussa on mahdollisuus opiskella ilman pitkää sitoutumista. Hankkimalla käyttöoikeuden yhdeksi kuukaudeksi pääsette tutustumaan nettikoulun tehtäviin, opettelemaan nettikoulun käyttöä sekä kokeilemaan, sopiiko nettikoulu oppilaan opiskeluympäristöksi. Voitte kokeilla nettikoulua, vaikka ette olisi vielä varmoja kotiopetukseen siirtymisestä.

Feeniks-nettikoulu tarjoaa valmiit Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (ns. valtakunnallinen ops) pohjautuvat tehtävät, joiden avulla hahmotatte helposti, mitä asioita kotiopetuksessa tulisi opiskella. Tehtävät tekemällä oppilas tulee suorittaneeksi perusopetuksen pakollisen oppimäärän.

Miten kotiopetus aloitetaan? Katso 3 selkeää askelta!

Näin aloitat testijakson Feeniks-nettikoulussa

Pääset aloittamaan opiskelun Feeniks-nettikoulussa lähettämällä meille ilmoittautumislomakkeen. Saatuamme ilmoittautumisen, olemme sinuun puhelimitse yhteydessä. Puhelinkeskustelussa selvitämme, milloin haluatte aloittaa nettikoulussa ja sovimme yhteisen ajan Feeniks-nettikoulun esittelylle. Opiskelun Feeniks-nettikoulussa voi aloittaa hyvin joustavasti, sillä nettikoulumme on avoinna ympäri vuoden. Voitte aloittaa juuri silloin haluatte.

Esittely toteutetaan täysin etänä puhelimitse tai videoyhteydellä. Oppilaan ja huoltajan tulee olla esittelyn aikana tietokoneen äärellä, sillä esittelyssä harjoitellaan yhdessä käyttämään nettikoulun toimintoja. Oppilas saa esittelyssä omat käyttäjätunnukset Feeniks-nettikouluun ja pääsette aloittamaan nettikoulun käytön.

Mikäli teille tulee kysyttävää nettikouluun tai kotikouluun liittyen, voitte kysyä neuvoa ja tukea Feeniks-nettikoulun ylläpidosta sähköpostilla, puhelimitse, tekstiviestillä tai lähettämällä viestin nettikoulussa viestitoiminnolla. Olemme teihin myöhemmin yhteydessä ja tiedustelemme halukkuuttanne jatkaa opiskelua Feeniks-nettikoulussa pidempään.

Feeniks-nettikoulussa voit opiskella koska tahansa

Kuukauden aikana tehtäviä saa tehdä nettikoulussa niin paljon kuin haluaa. Kuukauden käyttöoikeuden hankkiminen ei sido teitä mihinkään: jos toteatte, että nettikoulu ei sovi teille, voitte lopettaa nettikoulun käytön kuukauden jälkeen.

Teidän ei siis tarvitse sitoutua nettikouluun useiksi kuukausiksi, vaan voitte hankkia käyttöoikeutta yhden kuukauden kerrallaan. Tämä mahdollistaa opintojen tekemisen juuri teille sopivassa aikataulussa: voitte pitää nettikoulun käytöstä taukoa ja maksaa kuukausimaksun vain silloin, kun haluatte opiskella Feeniks-nettikoulun tehtävien parissa.

Feeniks-nettikoulu on auki 24 tuntia joka päivä, 7 päivää viikossa, 365 päivää vuodessa.

Feeniks-nettikoulu on avoinna 24 tuntia seitsemänä päivänä viikossa koko vuoden ympäri. Teillä on vapaus valita, milloin haluatte opiskella nettikoulussa. Aloittaminen Feeniks-nettikoulussa onnistuu koska tahansa.

Kotikoulun järjestäminen voidaan toteuttaa yhteistyössä koulun kanssa

Entä jos lapsi käy edelleen koulussa ja vasta pohditte etä- tai kotiopetusmahdollisuutta? Voitte hankkia käyttökuukauden Feeniks-nettikouluun, vaikka lapsesi kävisi edelleen koulua. Voitte kokeilla nettikoulua koulun ohella ennen kuin teette kauaskantoisempia päätöksiä opetuksen järjestämistä koskien.

Vaikka suuri osa Feeniks-nettikoulun oppilaista on huoltajien järjestämässä kotiopetuksessa, nettikoulu sopii myös tilanteisiin, jossa lapsi opiskelee edelleen koulun kirjoilla. Nettikoulun tehtävät sopivat täydentämään koulun opintoja tai jos lapsi on etäopetuksessa, nettikoulussa tehdyt opinnot voidaan koulussa hyväksyä opintosuorituksiksi.

Jos haluatte opiskella Feeniks-nettikoulussa kotona koulun järjestämässä koko- tai osa-aikaisessa etäopetuksessa, suosittelemme kokeilemaan ensin testijaksoamme. Mikäli nettikoulu vaikuttaa sopivalta, voitte ottaa asian puheeksi koulun kanssa. Feeniks-nettikoulun tehtävät voidaan koulun suostumuksella hyväksyä opintosuorituksiksi tilanteessa, jossa lapsi opiskelee kotona koulun järjestämässä etäopetuksessa.

Mikäli oppilaamme on etäopetuksessa, teemme koulun kanssa yhteistyötä. Opintosuunnitelmassa määritellään yhdessä koulun kanssa oppilaan tarpeisiin vastaavat opintokokonaisuudet. Koulun opettajalle voidaan tehdä nettikouluun omat käyttäjätunnukset, joilla hän pääsee tarkistamaan oppilaan tekemät tehtävät.

Kiinnostaako kotikoulu? Kokeile opiskelua Feeniks-nettikoulussa kuukauden ajan (hinta 50 euroa/perhe), ilman sitoutumista pidempään tilaukseen. Täytä vain ilmoittautumislomakkeemme!

Facebookinstagram
Facebookpinterestlinkedin