Historia

Feeniks-koulu aloitti toimintansa lähikouluna syksyllä 2005. Ensimmäiset kaksi vuotta oppilaat ja opettajat kokoontuivat Keravan kirjastolla. Oppilaat tekivät tehtäviään omaan tahtiinsa Feeniks-koulun ohjaajan tuella, käyttäen Otavan opiston nettiperuskoulun oppimateriaaleja ja opetussuunnitelmaa. Yhteistyö Otavan Opiston kanssa jouduttiin kuitenkin lopettamaan, koska Otavan opiston Nettiperuskoulun opetussuunnitelma on suunnattu aikuisille, eikä sisällä oppivelvollisille kaikkia pakollisia kursseja.

Tämän jälkeen heräsi kysymys, miten yhdistää oppilaiden omatoimisuus ja vapaus suomalaiseen oppivelvollisuuteen ja pakollisiin oppisisältöihin. Syntyi ajatus oppisisältöjen muuttamisesta yksinkertaisiksi kysymyksiksi ja tehtäviksi, joita oppilaat voisivat tehdä omaan tahtiinsa, oman kiinnostuksensa mukaisesti.

Syksyyn 2008 mennessä oli tehty Wiki-pohjainen järjestelmä, josta oppilaille tulostettiin tehtävälistat. Tehtävälistojen läpikäynti paperilta ei kuitenkaan tuntunut kovin motivoivalta ja työmäärän hahmottaminen oli hankalaa.

Monista syistä johtuen lähikouluna toiminut Feeniks-koulu päätettiin syksyllä 2008 laittaa telakalle odottamaan. Talvella 2010 heräsi idea uudenlaisesta nettipohjaisesta opiskeluympäristöstä. Oppilaat voisivat poimia kysymykset suoraan netistä ja järjestelmä merkitsisi tehtävät tehdyksi ja ohjaisi oppilasta opinnoissaan. Samalla ratkeaisi ongelma siitä, että oppilaat tulivat ympäri Suomea. Nettijärjestelmä voitaisiin tarjota jokaiselle suomalaiselle nuorelle paikasta ja ajasta riippumatta. Samalla oppilaat voisivat olla keskenään yhteyksissä netin välityksellä.

Vuoden 2011 aikana työstettiin ensimmäistä versiota uudesta opiskeluympäristötä, ja osa oppilaista aloitti sen testikäytön. Keväällä 2012 alkoi kakkosversion työstäminen ja se otettiin testikäyttöön toukokuussa. Järjestelmää on kehitetty jatkuvasti ja se on käännetty useammalle kielelle.

Kirjautuminen

Kirjaudu Feeniks-nettikouluun klikkaamalla alla olevasta kuvasta.

Feeniks-nettikoulu Suomen ensimmäinen oppivelvollisille suunnattu nettiperuskoulu

Tilaa Feeniks-posti!

Saat tietää ensimmäisenä Feeniks-nettikoulun uusista blogiteksteistä sekä muista kiinnostavista sisällöistä, rahanarvoisista tarjouksista sekä tärkeistä kotikouluun liittyvistä aiheista!

Valitse seuraavista:
Suostumus tietojen käsittelyyn *

Ei huolta, emme tuki sähköpostilaatikkoasi turhilla viesteillä! Jos Feeniks-postin sisältö ei kiinnostakaan, sinulla on milloin tahansa mahdollisuus peruuttaa tilauksesi.