Feeniks-nettikoulu

Feeniks-nettikoulu on Suomen ensimmäinen oppivelvollisille suunnattu nettipohjainen peruskoulu.

Feeniks-nettikoulussa opiskelu on luokkiin sitomatonta ja opintokokonaisuudet on mahdollista räätälöidä oppilaslähtöisesti jokaisen oppijan tarpeisiin ja tavoitteisiin sopiviksi. Opinnot Feeniks-nettikoulussa voi aloittaa koska tahansa.

Feeniks-nettikoululla ei tällä hetkellä ole todistuksen kirjoitusoikeutta, joten pääosin oppilaamme ovat ns. kotioppijoita, eli eivät ole kirjoilla missään valtion tai kunnan oppilaitoksessa. Jos oppilas on koulun kirjoilla ja opiskelee esimerkiksi etäopetuksessa, suoritettavat aihekokonaisuudet voidaan suunnitella yhdessä koulun kanssa.

Kotioppijan kotikunnalla on velvollisuus seurata oppilaan edistymistä. Mikäli oppilas osoittaa suorituksensa hyväksytysti peruskoulun pakollisissa oppiaineissa, kotikunta myöntää oppilaalle todistuksen koko oppivelvollisuuden oppimäärän suorittamisesta ja huoltajien pyynnöstä peruskoulun päättötodistusta vastaavan todistuksen, eli todistuksen erityiseen tutkintoon osallistumisesta. Peruskoulun päättötodistusta vastaavaa todistusta varten oppilaan tulee osallistua ns. erityisiin tutkintoihin kustakin oppiaineesta. Kunta voi määritellä miten erityiset tutkinnot tulee suorittaa.

Feeniks-nettikoulun opinnot voidaan myös integroida kokonaan tai osittain oppivelvollisen opintoihin oman koulun kanssa. Erityisissä opetusjärjestelyissä teemme yhteistyössä oppilaan oman koulun kanssa oppilaan tarpeisiin vastaavat opintokokonaisuudet.

Opiskelu Feeniks-nettikoulussa perustuu Tiedonrakentajat -opiskeluympäristöön, joka on suunniteltu erityisesti Feeniks-nettikoulua silmällä pitäen ja pohjautuu valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan. Tiedonrakentajat on oppilaslähtöinen, aktiiviseen oppimiseen, sosiaalisuuteen, vertaisoppimiseen ja tiedonhakuun perustuva opiskelujärjestelmä, jonka avulla voi suorittaa koko peruskoulun alusta loppuun.

Feeniks-nettikoulu tarjoaa opiskelujärjestelmän lisäksi tarvittaessa tutorointi- ja opetuspalveluja tukemaan oppilaiden opiskelua.

Feeniks-nettikoulun toiminta rahoitetaan pääosin Tiedonrakentajien käyttölisenssimaksuilla, jotka ovat 50e/kk/perhe.

Mikäli haluat tutustua Feeniks-nettikouluun, ota yhteyttä Marko Koskiseen. Parhaiten pysyt tilanteen tasalla liittymällä koulun Facebook-ryhmään.

Feeniks-nettikoulu on riippumaton, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon ja yksityisesti rahoitettu nettikoulu. Kannatusyhdistyksenämme toimii Kehittyvä koulu -yhdistys ry.

Etsitkö Turun Feeniks-koulua? Turun Feeniks-koulun sivut löytyvät osoitteesta www.turunfeenikskoulu.fi.

Tervetuloa tutustumaan!

 

Kirjautuminen

Kirjaudu Feeniks-nettikouluun klikkaamalla alla olevasta kuvasta.

Feeniks-nettikoulu Suomen ensimmäinen oppivelvollisille suunnattu nettiperuskoulu

Tilaa Feeniks-posti!

Saat tietää ensimmäisenä Feeniks-nettikoulun uusista blogiteksteistä sekä muista kiinnostavista sisällöistä, rahanarvoisista tarjouksista sekä tärkeistä kotikouluun liittyvistä aiheista!

Valitse seuraavista:
Suostumus tietojen käsittelyyn *

Ei huolta, emme tuki sähköpostilaatikkoasi turhilla viesteillä! Jos Feeniks-postin sisältö ei kiinnostakaan, sinulla on milloin tahansa mahdollisuus peruuttaa tilauksesi.