Rekisteriseloste ja tietosuoja

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 9.6.2021
Suomen henkilötietolaki (523/1999), 10 § Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (917/2014)

Rekisterin ylläpitäjä

Kehittyvä koulu -yhdistys ry, Skola i utveckling -förening rf
Y-tunnus: 2180663-6
c/o Marko Koskinen
Osoite: Porvoonkatu 11 C 19, 04200 Kerava

Rekisterin yhteyshenkilö

Marko Koskinen,
Porvoonkatu 11 C 19,
04200 Kerava
marko.koskinen(at)kehittyvakoulu.fi

Rekisterin nimi ja ylläpidon peruste

  • Henkilötietolain §19 mukainen asiakasrekisteri
  • Feeniks-nettikoulu (Tiedonrakentajat-verkkoympäristön käyttäjät)
  • Feeniks-nettikoulu (sähköpostilista)

Rekisteriin liittyvät sivustot

  • https://feeniks-koulu.fi/
  • https://www.tiedonrakentajat.fi/

Asiakasrekisterit

Kehittyvä koulu -yhdistys ry ylläpitää Feeniks-nettikoulua, joka kerää ja käsittelee henkilötietoja sekä ylläpitää asiakasrekisteriä. Feeniks-nettikoulun asiakasrekisterin muodostavat oppilaat sekä heidän huoltajansa ja opettajat, jotka ovat ilmoittaneet henkilötiedot palveluun ilmoittautumisen yhteydessä. Nämä tiedot siirretään myös Tiedonrakentajat-verkkoympäristöön asiakassuhteen tai toimeksiannon alkaessa. Huoltajien pyynnöstä Tiedonrakentajien käyttäjärekisteriin voidaan liittää myös muita henkilöitä kunkin henkilön omalla suostumuksella.
Henkilötietoja käytetään palvelun toteuttamista ja ylläpitoa varten Tiedonrakentajat-verkkoympäristössä sekä yhteydenpidossa. Feeniks-nettikoulun sähköpostilistan rekisterin muodostavat henkilöt, jotka ovat antaneet yhteystietonsa ja luvan viestinnän vastaanottamiseen joko ilmoittautumislomakkeessa, verkkosivustolla tai muussa yhteydessä.

Tietojen keräämisen tarkoitus

Käyttäjän henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:
  • asiakassuhteen ylläpito, hoitaminen ja kehittäminen
  • palvelujen toteuttaminen
  • asiakas- ja kävijätapahtumien varmentaminen
  • asiakaspalvelun, toiminnan ja sivustojen kehittäminen
  • mielipide- ja markkinatutkimusten toteuttaminen
  • jälleenmarkkinointi käyttäen Facebookin, Googlen ja sähköpostimarkkinointiin tarkoitettuja työkaluja
  • tuotteiden ja palvelujen markkinointi sekä tietojen tilastointi ja analysointi
  • kumppanuus- ja affiliatemarkkinoinnin toteuttaminen

Rekisteri koostuu yllä mainittujen sivustojen, maksuttomien materiaalien tilaamisen sekä Feeniks-nettikoulun ilmoittautumisen kautta postituslistalle liittyneistä käyttäjistä. Rekisterin henkilötietoja käytetään yhteydenpitoon sähköpostilistalla oleviin käyttäjiin sekä yhdistyksen ja asiakkaiden välisen asiakassuhteen hallintaan ja ylläpitoon. Käyttäjää tiedotetaan sivustojen uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista henkilötietolain mukaisesti. Käyttäjä hyväksyy, että yhdistys lähettää sähköpostin välityksellä myös suoramarkkinointi-, suoramainonta-, mielipide-, markkinointitutkimusmateriaalia ja/tai muuta näihin rinnastettavaa viestintää.

Kerättävät tiedot

Käyttäjänä sinusta voidaan kerätä seuraavia tietoja:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Osoite
  • Ikä ja syntymäaika
  • Suoritettava luokka-aste ja/tai opetettavat aineet
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Lisätiedot (vapaaehtoinen)
  • Rekisteröitymistiedot: käyttäjätunnus ja salasana
  • Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot; laskutus- ja maksutiedot, tilaustiedot, asiakaspalautteet, yhteydenotot, myyjä- ja kumppanitiedot, arvonta- ja kilpailuvastaukset, peruutustiedot
  • Sivustolla lähetetyt viestit
  • Sivuston käyttäjän luvat ja suostumukset
  • Käyttäjän käyttötiedot, kuten esimerkiksi linkkien klikkaaminen, sivut tai postaukset joilla vierailet, toimintojen ajankohta.

Sähköpostilistalle liittynyt käyttäjä voi milloin tahansa poistaa tietonsa rekisteristä kussakin kirjeessä mainitun linkin kautta. Linkki on joko englanninkielinen (unsubscribe) tai suomenkielinen (poistu listalta). Käyttäjä saattaa olla mukana useammalla sähköpostilistalla, jonka johdosta yhdistys saattaa silti lähettää viestejä ja materiaaleja, vaikka käyttäjä olisi mielestään poistunut sähköpostilistalta kerran. Mikäli haluat poistua kaikilta listoilta samanaikaisesti, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info(at)kehittyvakoulu.fi.

Maksuliikenteen tiedot

Maksujen välittäjänä toimii Checkout Finland Oy. Joissakin tapauksissa maksujen välitys toteutetaan laskulla. Laskut lähetetään VISMA Verkkolaskut.fi -laskutusohjelman kautta. Laskujen lähettämisen ja tarkistuksen voi hoitaa yhdistyksen assistentti. Asiakkaan verkkopankkimaksamisen tai luottokortin tiedot eivät tallennu yhdistyksen järjestelmiin vaan jäävät maksujen välityksestä vastaavan yrityksen tietoihin.

Peruutusehto

Kuluttajalla ei ole Suomen kuluttajansuojalain mukaista 14 päivän vaihto- ja palautusoikeutta, koska kyseessä on tuote, jonka asiakas saa käyttöönsä välittömästi. Kuluttajalla on kuluttajasuojalain mukainen ehto peruuttaa kauppa 14 päivän kuluessa ostoksesta. Kuluttajalla ei kuitenkaan ole oikeutta peruuttaa digitaalisen tuotteen ostoa sen jälkeen, kun yhdistys on aloittanut digitaalisen tuotteen toimittamisen. https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/verkkokauppa-posti-ja-puhelinmyynti-etamyynti/peruutusoikeus-etamyynnissa/

Hyväksymällä nämä ehdot, hyväksyt, että peruutusehto poistuu samalla hetkellä, kun yhdistys aloittaa tuotteen toimittamisen. Mikäli et hyväksy näitä ehtoja, tuotteiden osto tulee keskeyttää.Yhdistys voi halutessaan kumota tämän peruutusehdon antamalla asiakkaalle 14 – 30 päivän  100 % rahat takaisin takuu. Tämä takuu löytyy jokaisen tuotteen tuotetiedoista ja/tai myyntisivulta.

Henkilötietojen säilytysajat

Asiakasrekisteriä tarkastellaan 6 kuukauden välein. Käyttäjän tiedot tuhotaan, kun ne eivät ole enää tarpeellisia käyttötarkoitusta varten. Henkilötietoja säilytetään maksimissaan 24 kuukautta sen jälkeen, kun käyttäjä on avannut viimeisen sähköpostin tai markkinointikirjeen tai lopettanut Feeniks-nettikoulun Tiedonrakentajat-verkkoympäristön käytön.

Henkilötietojen luovuttaminen

Rekistereihin kerättyjä tietoja ei luovuteta yrityksen ulkopuolelle markkinointi,- myynti-, mielipide- tai markkinatutkimustarkoituksiin. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä. Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja se on suojattu ja sijoitettu siten, ettei asiaankuulumattomilla tahoilla ole pääsyä rekisteritietoihin.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella oleville ohjelmistoille:

  • Googlen palvelut, kuten Google Analytics -kävijäseuranta
  • Facebook ja Instagram

Tietolähteet

Henkilötiedot saadaan, kun käyttäjä tilaa sähköpostikirjeen, lataa jonkin maksuttoman materiaalin, päivittää omia tietojaan, lähettää oppilas- tai opettajailmoittautumisen, liittyy ilmaisiin haasteisiin, workshoppeihin, kilpailuihin tai arvontoihin. Tietoja saadaan myös evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Käyttäjän suostumuksella henkilötiedot voidaan liittää rekisteriin myös muuta kautta (esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse ilmoittamalla).

Suojaus

Rekisteriin sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettu käyttämään vain ennalta määrätyt yhdistyksen työntekijät ja/tai yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi laskutuksesta huolehtiva assistentti tai markkinointiin keskittyvä yritys. Rekisteriin sisäänpääsyn mahdollistava käyttäjätunnus ja salasana vaihdetaan 4 kertaa vuodessa. Jokaisella työntekijällä tai yhteistyökumppanilla on omat henkilökohtaiset tunnukset ja salasanat. Yhdistys antaa käyttöoikeuden tarvittavuuden perusteella, tarkistaa käyttöoikeudet neljännesvuosittain ja lopettaa käyttöoikeuden 48 tunnin kuluessa työntekijän irtisanomisesta tai yhteistyökumppanin sopimuksen irtisanomisesta. Yhdistys käyttää aina suojattua yhteyttä (SSL), kun käsittelee henkilötietoja.

Tarkastus- ja oikaisuoikeus (Henkilötietolaki 26§)

Suoramarkkinointirekisterissä olevalla käyttäjällä on henkilötietolain 26§ mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen info(at)kehittyvakoulu.fi tai kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella Kehittyvä koulu -yhdistys ry, c/o Marko Koskinen, Porvoonkatu 11 C 19, 04200 Kerava. Tarkastuspyynnössä tulee olla maininta, että pyyntö koskee Feeniks-nettikoulun asiakasrekisterin rekisteritietoja. Jos tiedoissa on virheitä, käyttäjä voi esittää rekisterin yhteyshenkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön. Oikaisupyyntö tulee tehdä kirjallisesti. Pyynnössä tulee perustella ja yksilöidä tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi, mikä käyttäjän mielestä on oikea tieto ja miten korjaus pyydetään tekemään.Yhdistys ei tarkista käyttäjän antamien henkilötietojen oikeellisuutta. Käyttäjä voi muuttaa, täydentää ja poistaa tietojaan jokaisen sähköpostikirjeen lopussa olevien linkkien kautta tai kirjautumalla palveluun. Palvelun käyttöä koskevat tiedot eivät ole käyttäjien käytettävissä.

Rikkomuksista ilmoittaminen

Käyttäjän tulee huomioida, että mikään internetin tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennusmuoto ei ole täysin turvallinen. Yhdistys ei voi taata täyttä turvallisuutta. Jos yhdistyksen tietoon tulee tietoturvarikkomus, se ilmoittaa siitä asianosaisille käyttäjille, jotta he voivat tehdä tarvittavat suojaustoimenpiteet. Yhdistys sitoutuu ilmoittamaan asiakkailleen kaikista heidän tilinsä turvallisuutta koskevista asioista ja tarjoamaan heille kaikki tarvittavat tiedot, jotta he voisivat täyttää omat lakisääteiset ilmoitusvelvollisuudet.

Käyttäjän velvollisuudet

Käyttäjän tietojen turvassa pysyminen edellyttää, että käyttäjä varmistaa omien tiliensä tietoturvan käyttämällä riittävän monimutkaisia salasanoja, vaihtamalla ne säännöllisesti ja säilyttämällä niitä asianmukaisesti. Käyttäjä ei saa antaa tai näyttää kirjautumistietojaan ulkopuolisille. Käyttäjän on myös itse varmistettava omien laitteidensa turvallisuus.

Alaikäisten turvallisuus

Feeniks-nettikoulun maksajatietoihin merkitään aina täysi-ikäinen henkilö, alaikäinen ei voi toimia palvelun maksajana. Alaikäisellä tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä. Alaikäisellä on lupa käyttää maksullisia palveluja, mikäli vanhemmat hyväksyvät palvelun käytön ja maksavat palvelun. Feeniks-nettikoulu kerää huoltajan suostumuksella alaikäisten käyttäjien henkilötietoja palvelun toteuttamiseen ja ylläpitoon Tiedonrakentajat-verkkoympäristössä sekä yhteydenpitoa varten.

Käyttäjän oikeudet

Sivustojen käyttäjällä on seuraavat oikeudet:

  • Tiedonsaantioikeus
  • Käsittelyn rajoittamisen oikeus
  • Korjausoikeus
  • Oikeus tulla unohdetuksi
  • Suostumuksen peruuttamisen oikeus
  • Tietojen siirto-oikeus

Käyttäjällä on oikeus kieltää rekisterin ylläpitäjää käsittelemästä häntä koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä tai muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Linkit kolmansien osapuolten verkkosivuille

Feeniks-nettikoulun verkkosivuston sekä sähköpostikirjeiden tarjoamat sisällöt ja materiaalit, sekä Tiedonrakentajat-verkkoympäristön sisällöt voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Nämä sivustot eivät ole Kehittyvä koulu ry:n hallinnassa, joten kävijän oma velvollisuus on tutustua ja hyväksyä näiden sivustojen omat tietosuojaselosteet. Kehittyvä koulu ry ei vastaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai verkkosivustojen sisältämistä linkeistä. Jos käyttäjä siirtyy linkitetylle verkkosivustolle, hänen tulee tutustua kyseisen verkkosivuston yksityisyydensuojaperiaatteisiin, evästeiden keruutietoihin ja muihin sovellettaviin käyttöehtoihin itse.

Kumppanuusmarkkinointi

Yritys tarjoaa silloin tällöin tietoa tarkasti valituista kumppaneista ja heidän tarjoamista palveluistaan. Yritys ei jaa käyttäjän tietoja kumppaneille suoraan. Yritys toimii siten, että lähettää ensin käyttäjälle sähköpostilla kysymyksen, onko käyttäjä kiinnostunut kyseisen yhteistyökumppanin tarjoamasta maksuttomasta tai maksullisesta palvelusta. Käyttäjä voi valita suoraan sähköpostista ”kyllä, olen kiinnostunut” tai ”ei, en ole kiinnostunut”. Mikäli käyttäjä valitsee ”kyllä, olen kiinnostunut”, yritys lähettää tarkempaa tietoa yhteistyökumppanin tarjoamasta palvelusta, jonka jälkeen käyttäjä voi edelleen valita, jatkaako yhteistyökumppanin palveluun tutustumista.

Evästeet

Mikä on eväste?Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat käyttämäsi laitteen (tietokone/mobiililaite) selaimeen. Näin pystymme tunnistamaan kävijän, joka vierailee sivustolla useasti. Jokainen eväste vanhenee tietyn ajan kuluttua, riippuen sen käyttötarkoituksesta. Kaupallisten sivustojen tapaan, yhdistys käyttää omilla sivuillaan evästeitä.  Käyttämällä Feeniks-nettikoulun sivustoja annat suostumuksen määrittelemiesi evästeiden käyttöön kuvatulla tavalla.

Tutustu tarkemmin Evästekäytäntöihin.

Voit hallita sivuston evästeasetuksia sivun kohdasta “Hallitse evästeitä”.

Tietosuojan ja rekisteriselosteen muuttaminen

Tietosuoja ja rekisteriseloste tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa, jonka yhteydessä ne voivat muuttua. Muutoksista tiedotetaan heti päivityksen yhteydessä. Käyttämällä sivustoja hyväksyt automaattisesti uuden tietosuojan ja rekisteriselosteen. Mikäli et hyväksy, silloin sivustojen käyttö tulee välittömästi lopettaa.

Muut mahdolliset oikeudet

Käyttäjällä on oikeus tehdä valitus, mikäli olet tyytymätön yhdistykselle lähettämäsi valituksen käsittelyyn. Valitus tehdään valvontaviranomaiselle. http://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html | tietosuoja@om.fi

Lisätietoja

Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla info(at)kehittyvakoulu.fi

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 9.6.2021.

Kirjautuminen

Kirjaudu Feeniks-nettikouluun klikkaamalla alla olevasta kuvasta.